Billetter

Bli med å feire USF Verftets første 30 år!

2. februar blir det åpent hus på USF Verftet, og på Cinemateket kan du oppleve unike stumfilmkonserter med vår kullfyrte 100 år gamle filmprojektor og pianoakkompagnement. Vi har lett i arkivene og funnet frem tre korte stumfilmer som på hver sin måte er med på å definere stumfilmtiden. Vi viser de på 35mm, hvor vi rigger opp vår 100 år gamle filmprojektor med kullbuelys inne i kinosalen, og alle filmene akkompagneres av Norges beste stumfilmpianist Jørgen Larsson. Gratis inngang, husk å reservere billetter!

Program 2. februar kl. 18:00:

Den andalusiske hund
Regi: Luis Buñuel og Salvador Dalí. Frankrike 1929. 17 min.
Luis Buñuel og Salvador Dalís legendariske film er en av 20-tallets mest berømte. De to surrealistene var inspirerte av underbevisstheten, drømmeverden og surrealisten André Bretons manifest. Dette er Buñuels debutfilm og allerede her kan man spore det som skulle komme til å bli et av hans mest sentrale tema: Oppgjøret med katolisismen.

Ballet Mecanique
Regi: Fernand Léger og Dudley Murphy. Frankrike 1924. 19 min.
Dette dadaistiske mesterverket er et av de viktigste verkene ikke bare innen eksperimentell film, men også innen kunstfilmen generelt. Bilder av mekaniske objekter smelter sammen med bilder av ansikter, kroppsdeler og abstrakte former. En av tidenes mest berømte kortfilmer.

The Immigrant
Regi: Charlie Chaplin. USA 1917. 22 min.
Charlie Chaplins tidlige komiske mesterverk The Immigrant var hans favorittfilm blant de mange korte filmkomediene han laget. Den inneholder mye som senere skulle bli hans varemerke, som den fattige, godhjertede landstrykeren. I The Immigrant møter vi ham på en båt på vei mot USA, hvor han i kjent stil kommer opp i trøbbel.

Relaterte filmer